fbpx
grant-architecture-studio-logo

Grant Architecture Studio

Architects | Whistler Sea to Sky, BC

The Cape on Bowen house finds its inspiration in the gentle hills of the Gulf Islands and evokes the form and movement of the ocean itself through its sweeping geometry. Three main pavilions cascade down the hill toward the ocean, linked conceptually and physically by the wave roof that houses the main circulation and stairs.

The upper and lower pavilions house the master suite, guest rooms, indoor pool lounge, theatre, and games room, while the middle volume encompasses the more public spaces, the kitchen, living and dining rooms, and the large pantry and prep kitchen.

The measured geometry of the three pavilions stands in stark contrast with the grand, undulating form of the entry and circulation space, its complex form made possible by advanced 3D modeling technology and cutting edge fabrication methods.
The result is a home that is truly impressive, yet remains comfortable and welcoming, and sits easily within the site, enhancing the natural beauty surrounding it.

“Working with Grant Architecture Studio was true pleasure. This was a challenging project and the line of communication was always open; while Paul’s designs present certain challenges, the results speak for themselves. I would be pleased to work the the GA team again.”

~ Stephen Dickson, Owner- True Pacific Construction

Recent Posts